Comunicat de presa
În cadrul unui curs susținut în data de 16 noiembrie 2021, Daniel Funeriu a instruit tinerii lideri civici ieșeni înscriși în proiectul Iași Civic Leader.
Cel ce-al treilea modul al cursului Iaşi Civic Leader 2021 a cuprins prezentări a unor teme importante de Leadership în educație și s-a discutat despre avantajele/ dezavantajele de tip expert și schimbările necesare în sistemul educației, susținute printr-o discuție de tip dezbatere de Daniel Funeriu.
Fostul ministru al Educației a prezentat un curs despre leadership în educație și a vorbit despre reformele din domeniul educației in derulare, despre decalogul universităților, a comparat sistemul de educație din România cu cele din alte țări, și a enumerat calitățile pe care ar trebui să le dețină un lider.
„Noi trebuie să facem din educație o dinamică socială, nu un serviciu public. Al doilea pilon important este că e nevoie de o renaștere morală a învățământului din România, e nevoie de așezarea învățământului pe baze morale și am gândit un decalog al universităților, care conține 10 reguli pentru universități”, a afirmat Daniel Funeriu.
Fostul ministru al Educației a mai adăugat: “În sistemul de educație fiecare a preferat să cheltuiască energia găsind soluții pe cont propriu decât să participe la manifestări de masă. Am intrat în minister cu decizia de a opera o schimbare pe baza unui raport al Comisiei Prezidențiale. Nu am intrat în guvern până în decembrie 2009 până nu am fost sigur că întreaga verticală a puterii susțin exact aceleași idei. Daca președintele și premierul nu ar fi susținut exact ideile izvorâte din acel raport, nu m-aș fi ocupat de acel post”.
La finalul cursului, Daniel Funeriu a răspuns la întrebările participanților, care au vorbit despre probleme cu care se confruntă în universități.
Asociația Moldova vrea Autostradă și APEC Iași a derulat în perioada 15 septembrie – 15 decembrie proiectul IAȘI CIVIC LEADER 2021. Cele 8 sesiuni de curs programate au fost structurate pe două module distincte: 1. un prim modul a abordat teme importante de Leadership susținute de experți în domeniu; 2. un al doilea modul a abordat teme generale de mare interes pentru societatea românească.
Proiectul Iași Civic Leader, finanțat de către Primăria Municipiului Iași, este derulat de către APEC, un ONG care promovează prin proiecte, propuneri de politici publice și inițiative civice, Economia Cunoașterii, în partenariat cu asociația Moldova Vrea Autostradă. Proiectul își propune să stimuleze implicarea societății civile pentru rezolvarea problemelor comunitare, remedierea faliilor din societate și îndreptarea unor nedreptăți, prin formarea și antrenarea unor lideri civici care să transpună în realitate aceste obiective.
Lasă un răspuns